به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین حمید ملکی طی سخنانی در نشست علمی «ملاحظات اخلاقی در بهرهگیری از هوش مصنوعی» و آیین افتتاح دبیرخانه علمی اخلاق هوش مصنوعی در سالن همایش انجمن های علمی حوزه علمیه قم گفت: وقتی نرمافزارهای محصولات نور راهاندازی شد شاید در هیچ دانشگاهی این اتفاق نیفتاده بود و این روند از حوزه تکثیر شد. این کار را طلاب جوان انجام دادند و حقیقتا خدمت کردند.
وی افزود: در بحث هوش مصنوعی هم آیتالله اعرافی به عنوان یک شخصیت زمانشناس و موقعیتشناس از چند سال قبل همراه با جمعی از طلاب متخصص کلانپروژه هوش مصنوعی و اجتهاد را روی دست گرفتند که بسیار ارزشمند است.
قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم گفت: اگر ابزارهای جدید به درستی مدیریت شوند نقش بسیار اثرگذاری در امر نشر معارف دینی خواهند داشت.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی با بیان اینکه رهبر انقلاب اسلامی به مسائل از دید کلان نگاه میکنند و نکاتی که مطرح میکنند بسیار حائز اهمیت است، گفت: ایشان فضای مجازی را به مثابه کل انقلاب اسلامی میدانند. به عبارت دیگر اهمیت فضای مجازی هموزن انقلاب اسلامی با تقدیم آن همه شهید و تلاش و مبارزه و سقوط رژیم طاغوت است.
وی با تاکید بر اینکه اگر از اهمیت فضای مجازی غافل شویم اصل انقلاب اسلامی زیر سوال میرود، گفت: فضای مجازی به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی همانند رود خروشانی است که باید حوزویان پای کار بیایند و در مقابل این رود خروشان سد ایجاد کنند تا مورد استفاده همگان قرار بگیرد.
قائم مقام مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اهمیت سواد رسانه و فناوریهای نوین، گفت: حتی در فقه هم داریم اگر کسی کتاب ضاله بخرد، نگه دارد و یا بفروشد مرتکب حرام شده است الّا برای کسی که متخصص آن فن باشد و بداند که برای این شبهات پاسخ وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی خاطرنشان کرد: در کنار آسیبهای هوش مصنوعی، اما عالم بر اساس عرضه و تقاضا اداره میشود. کما اینکه اگر ابزارهای نوین نباشد و به عنوان مثال موبایلبانکها نباشد فعالیت بانکها با این حجم از ترافیک کار با اختلال مواجه خواهد شد.
قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم گفت: هرچه زمان میگذرد و نیازهای جدید ایجاد میشود بشر باید برای آن نیازها پاسخ ارائه کند، اما چگونگی پاسخ مهم است؛ اینکه مسلط به مسئله باشیم و یا در برابر آن انفعال نشان بدهیم.
وی با بیان اینکه حوزه هوش مصنوعی عرصه یک جنگ تمام عیار است، گفت: اگر ما دادههای خودمان را بر اساس معارف و جهانبینی اسلامی در اختیار هوش مصنوعی قرار ندهیم دیگران این کار را میکنند. بنابراین فناوری هوش مصنوعی یک فرصت طلایی و ابزاری دقیق است تا در اختیار اندیشمندانی قرار بگیرد که میخواهند پردههای جهل در مسیر علم را از بین ببرند.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی، آگاهسازی جامعه از نحوه استفاده درست از هوش مصنوعی را شرطی الزامی دانست و گفت: حوزه علمیه در این عرصه هم مانند عرصه تولید نرمافزارها در صحنه بوده و پیشرو است.
وی اظهار امیدواری کرد که متخصصین امر آنچه را مستحق حوزه و در شأن حوزه است در اختیار حوزویان قرار بدهند تا آنان به صورت فعالانه و نه انفعالی از فناوری هوش مصنوعی استفاده کنند و به باطنهای عمیق دریای بیکران قرآن و معارف اهلبیت (ع) دسترسی پیدا کنند.
انتهای پیام
نظر شما